Ditt proffs på elbilsladdning i Örnsköldsvik

 

Elbilsladdare Örnsköldsvik

Själevads El är experter på elinstallationer och då även installation av elbilsladdare. Våra elektriker hjälper er med hela processen från planering, beställning av utrustining och installation. Vi hjälper privatpersoner, fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och organisationer med installationer och försäljning av laddare för elbilar och hybridbildar i Örnsköldsvik.

 

Nytt skatteavdrag för elbilsladdning och solceller

Från och med den 1 januari 2021 kommer du som installerar solceller, laddbox till din elbil eller batterilagring för egenproducerad el att få göra ett skatteavdrag. Skatteavdraget är ett statligt stöd för så kallad grön teknik och ersätter det tidigare investeringsstödet.

Det nya skatteavdraget är ett stöd till investering i hållbara energilösningar i hemmet. Skatteavdraget fungerar enligt samma princip som rot- och rutavdragen. Med det nya statliga stödet blir ansökningsprocessen enklare än förr.

Skatteavdraget ligger på 15 % för solceller där både material och installation är avdragsgillt. Du kan även söka skatteavdrag för upp till 50% på att köpa och installera laddstation och batteri till din elbil. Avdraget får uppgå till maximalt 50 000 kr per år och person.

Avdraget görs direkt vid faktureringen, precis som för rot- och rutavdrag vilket gör att du inte behöver ansöka om bidrag i efterhand. 

Detta gäller vid skatteavdrag för grön teknik

  • Du får 15 procent i avdrag på hela investeringen när du installerar solceller. Till skillnad från rotavdraget som endast gäller för arbetskostnaden får du även göra avdrag för material. Avdraget får max uppgå till 50 000 kronor per år och per person.
  • Om du lagrar egenproducerad el får du göra avdrag på 50 procent.

Köper du en elbil och behöver installera en laddbox vid din bostad får du också göra ett avdrag på 50 procent.

 

Behöver du en elektriker i Örnsköldsvik?

Funderar du på belysning till din fasad eller gård? Har du gjort en renovering eller nybyggnad där du behöver armaturer och andra elinstallationer? Oavsett om du är en privatperson, företag, fastighetsägare eller en bostadsrättsförening hjälper vi dig. 

Fyll i formuläret eller ring oss så hjälper vi dig

 

Telefon: 0660-30 96 00