För villaägare som planerar att installera solpaneler finns några viktiga saker att tänka på. Montören Tobias Söderlund ger några handfasta tips.

Planera för installation av solpaneler i god tid

För villaägare som planerar att installera solpaneler finns några viktiga saker att tänka på. Montören Tobias Söderlund ger några handfasta tips.

I år är det fem år sedan Själevads el började med installationer av solpaneler för att vara med och bidra till en bättre miljö och en bättre ekonomi för villaägare. Då var det Sjölunds värme som utförde arbetet men kompetensen finns kvar i företaget. För två år sedan började elektrikern Tobias Söderlund som montör och idag är han arbetsledare för installation av solpaneler. Han tycker att det känns bra att kunna erbjuda kunderna en helhetslösning där företaget gör allt från utredning, projektering, montage och inkoppling. 

För villaägare som vill investera i solpaneler finns det några saker att tänka på. För det första är det viktigt att börja planera i god tid eftersom installationer inte görs under vinterhalvåret på grund av säkerhetsrisken. För det andra måste taket vara i gott skick då solpanelerna förväntas sitta uppe i 25-30 år. Är taket slitet rekommenderar Tobias att villaägarna först gör ett takbyte innan de installerar solpaneler. När det gäller lönsamheten menar Tobias att det finns många kronor att spara. Den statliga skattereduceringen på 15% för installation av solpaneler gäller både för arbetstid och material och den som vill satsa på energilagring får ytterligare 50% i bidrag. Med energilagring kan villaägarna lagra energi och utnyttja den under natten till elbilsladdning. Med dagens höga elpriser kan villaägare räkna hem kostnaderna för investeringen på ungefär tio år och efter det går de med vinst. Dessutom har de gjort en insats för miljön.

Kontakta oss om du vill veta mer om installation av solpaneler >>>